Dolls by Ana

CUFăRUL MAGIC CU PăPUșI TRADIțIONALE

DescoperăCum le creez

CUM le creez!

“Niciodată nu încep lucrul înainte de a căuta informații, de a deschide cărțile…”

Fiecare păpușă are un nume și o poveste. Fiecare este specială și unică pentru mine.

Ca în orice poveste, totul începe de la o idee. Mă gândesc cum să arate, ce culoare să aibă ochii, cum să îi fie aranjat părul, ce costum să poarte.

Niciodată nu încep lucrul înainte de a căuta informații, de a deschide cărțile pe care le adun și le păstrez cu mare grijă. Din ele învăț despre costumele specifice diverselor regiuni ale ţării, despre simboluri, despre tipul de cusături.

“Ca să vă dezvălui și un mic secret, cea mai mare emoție o am atunci când cos ochișorii..”

Îmi aleg un model și încerc să îl „așez” cât mai frumos cu acul pe pânză. Toate păpușile mele sunt făcute handmade, de la șablonul pe care îl desenez pe material, până la ultima cusătură de opincuță.

Ca să vă dezvălui și un mic secret, cea mai mare emoție o am atunci când cos ochișorii, pentru că bunicii spun mereu că ochii sunt oglinda sufletului.

Întotdeauna folosesc materiale naturale, pentru că așa făceau și străbunii noștri.

“Momentul de suflet e cel în care noua păpușică este prezentată celorlalte…”

Așa că, din cufărul în care am strecurat busuioc și dragoste scot lână naturală, pânză de casă țesută la război, fire de mătase naturală, arnici, bumbac, paiete metalice, mărgele de sticlă.

Toate își găsesc locul potrivit pentru ca, în final, să pot ține în brațe cea mai frumoasă păpușică. Pentru mine toate sunt dragi și, în mod clar, fiecare e cea mai frumoasă. Momentul de suflet e cel în care noua păpușică este prezentată celorlalte.

Sunt sigură că, atunci când rămân singure, stau la povești frumoase și își admira una alteia hăinuțele. Poate uneori, mai întind și câte o hora.

A, și să nu uit, păpușile sunt și înăltuțe, au între 50 și 55 de centimetri.

Ce creezi?
Un meșteșug.

“Să crezi în tine și să încerci. Pentru că nu-i atât de greu și e chiar frumos când ajungi să cunoști!”