Păpuși, tradiție, povești

CUFĂRUL MAGIC CU PĂPUȘI TRADIȚIONALE DescoperăCum le creez

CUM A ÎNCEPUT TOTUL!

“Mi-am descoperit pasiunea întâmplător. Aveam 7 ani când unchiul meu mi-a dăruit un mic gherghef…”

Ana are 11 ani și este elevă în clasa a IV-a. Îi place să confecționeze păpuși, iar această pasiune îmbinată cu mult studiu și muncă constantă o plasează pe locul I la Olimpiada “Meșteșuguri artistice tradiționale”, secțiunea “Confecționat păpuși”.

“Mi-am descoperit pasiunea întâmplător. Aveam 7 ani când unchiul meu mi-a dăruit un mic gherghef, iar la scurt timp – văzându-mi lucrările – învățătoarea mea m-a încurajat să duc acest meșteșug la alt nivel.”

“Mă documentez, citesc, mă inspir din cărți vechi…”

La Olimpiadă merg de la vârsta de 8 ani. Acolo am obținut calificarea la meșteșugul de confecționat păpuși  tradiționale datorită unei păpuși pe care o făcusem când aveam 5 ani.
De atunci învăț cum se confecționează păpușile, de la formă până la costumație. Mă documentez, citesc, mă inspir din cărți vechi. Păpușa este realizată în totalitate de mine, fiecare detaliu este bine stabilit și, la final, primește și un nume.

“În viitor, mă gândesc să urmez facultatea de arte, la design vestimentar…”

Pentru mine, confecționarea de păpuși este un hobby, o formă de relaxare. Însă am și alte pasiuni legate de artă. Dansul și scrisul sunt modalitățile mele de exprimare totală. Plănuiesc chiar, să scriu o carte.
În viitor, mă gândesc să urmez facultatea de arte, la design vestimentar. Deja merg la academia de arte, unde învăț despre istoria costumelor, despre designeri, reprezentarea materialului.
Interviu preluat din revista FORBES KIDS

Ce creezi?
Un meșteșug.

“Să crezi în tine și să încerci. Pentru că nu-i atât de greu și e chiar frumos când ajungi să cunoști!”